Národný týždeň upriami pozornosť na hodnotu manželstva

24.01.2012 14:50

Bratislava, 24. januára (TK KBS) – Upriamiť pozornosť spoločnosti na manželstvo – ako na dobrú voľbu pre muža a ženu a vzťah, ktorý je potrebné rozvíjať, je cieľom organizátorov druhého ročníka kampane s názvom „Národný týždeň manželstva“ (NTM). Pod heslom „V dobrom i zlom“ sa uskutoční od 13. do 19. februára.

Po pilotnom ročníku, počas ktorého rôzne organizácie, ktorým záleží na budovaní manželstva, ponúkli manželom viac ako sto rôznych akcií a podujatí, iniciátori pripravili v II. ročníku niekoľko nápadov, ktoré je možné využiť. TK KBS prináša ich prehľad.

Organizátori odporúčajú zorganizovať pre manželské páry nejaké podujatie, ktoré prispeje k posilneniu ich vzťahu: seminár o tom, ako prekonávať náročné obdobia v živote, večer pri sviečkach, tanečný večer, športové podujatie, špeciálne bohoslužby, koncert, večer s ocenením najstaršieho manželského páru.

Záujemcovia, ktorí potrebujú plagát pre propagovanie svojich aktivít vo svojom meste či dedine, si ho môžu stiahnuť z internetovej stránky kampane www.ntm.sk v sekcii „na stiahnutie“ môžu do neho doplniť dátum a miesto podujatia, ktoré chystajú. Zároveň môžu požiadať miestnych podnikateľov o zľavu pre manželské páry počas valentínskeho týždňa – v reštaurácii, cukrárni či plavárni pre manželov.

Tí, ktorí sa chcú do kampane zapojiť, môžu tiež vytlačiť kartičky s tipmi, ako budovať manželský vzťah a rozdávať ich vo svojom okolí, v meste, v reštauráciách, kvetinárstvach a v iných inštitúciách. Zároveň môžu obdarovať svojho manželského partnera alebo iný manželský pár tričkom s heslom tohtoročného NTM, ktoré je možné zakúpiť si na :: tomto mieste.::

K Národnému týždňu manželstva sa môžu záujemcovia pripojiť tiež tým, že kampaň finančne podporia – priamo vo svojom meste alebo na národnej úrovni (na číslo účtu: NTM: 292 684 8952 / 1100). „Veríme, že prídete s ďalšími originálnymi nápadmi, ako podporiť myšlienku manželstva a urobiť niečo konkrétne pre povzbudenie manželských párov a budovanie ich vzťahov. Budeme radi, keď nám o nich dáte vedieť na sochor@ntm.sk, aby sme mohli inšpirovať ďalších,“ uviedli organizátori na svojej internetovej stránke.

TK KBS informoval Vladimír Sochor